Internt värdskap

Värdskap är svårt att uppnå om värdarna inte har motivation eller kunskapen att genomföra sina uppgifter på bästa sätt.

Ska vi vara bra värdar är det mycket viktigt att vi trivs i vår situation både på jobbet och privat. Här har man själv ett ansvar, men inte ensam. Det vilar också på varje företagsledning att göra sitt bästa för att personalen ska trivas på arbetsplatsen och är stolta över sitt arbete. Det inre värdskapet i företag är därför lika viktigt som det värdskap vi ger våra gäster.

Rätt värd på rätt plats

Ett dåligt internt värdskap syns direkt utåt mot gästen. Det är inte alls självklart att alla anställda är på rätt ställe. Tvärtom finns många som rätt och slätt inte trivs med sitt jobb men ändå härdar ut. Orsakerna kan vara många men ofta beror det på faktorer som:

  • Säkerhet - man vill inte lämna en arbetsplats på grund av att man har jobbat länge med samma sak och inte vågar ge sig ut på arbetsmarknaden igen.

  • Pension - man känner att snart går jag i pension så varför bry sig om att söka nytt jobb, jag har ju bara 10 år kvar.

  • Lön - man har bra lön och vill eller kan inte byta jobb på grund av dessa omständigheter.

  • Utbildning - man har varken råd eller tid att skola om sig.

Genom olika kompetens- och trivselhöjande åtgärder kan ledningen hålla sin personal motiverad och nöjd. Känner man som anställd att man har ledningens förtroende och att det satsas på ens kompetens så trivs man också bättre. Även sammankomster för personalen och övriga åtgärder för att visa upskattning är sätt för ledningen att höja trivseln på arbetsplatsen. 

Det är kanske omöjligt att få alla att trivas. Men genom att försöka skapa ett bra internt värdskap förbättrar man oddsen rejält.