Golf

Åland har fyra golfbanor, den första öppnades 1983.

Åland har med åren blivit en populär golf-ö - många kommer till öriket enkom för att spela golf.Ålands Golfklubb och Eckerö Golf

Föreningen Ålands golfklubb har två 18-hålsbanor i Sund Kastelholm medan företaget Eckerö Golf har två banor - en 18-hålsbana och en korthålsbana med 18 hål - i Eckerö Kyrkoby.

De första nio golfhålen öppnades för spel i Kastelholm 1983. Sedan dess har anläggningen byggs ut stegvis och den utvecklas hela tiden.

Klubbens banor, Slottsbanan och Kungsbanan, är populära bland gästspelare och årligen tas cirka 25.000 gäster emot. Slottsbanan ligger intill en havsvik med utsikt över Ålands enda medeltida slott och den är speciellt omtyckt. Den är både naturskön och relativt lättspelad för medelgoda golfare.

Även nybörjare

Vid korthålsbanan i Eckerö är även nybörjare utan så kallat grönt kort välkomna förutsatt att de spelar tillsammans med någon som har kortet.

Både i Eckerö och Kastelholm finns den kringservice som gästande golfspelare vill ha med övningsområden, restaurang och shop. Det är också möjligt att ta lektioner av professionella golflärare.

Lång säsong

Golfsäsongen börjar tidigt i maj och pågår ända i oktober. Åländska researrangörer säljer paket där resa, logi och starttider på banorna ingår. Trycket på banorna är i regel störst på veckosluten då tiderna snabbt bokas.

Läs mer