Sport

Många idrotter utövas på Åland - både utomhus och inomhus och Åland har en rad fina sporthallar för olika ändamål.

Fotboll

Intresset för fotboll har stigit ytterligare på Åland sedan landskapet fick både ett herrlag, IFK Mariehamn, och ett damlag, Åland United, som spelar i landets högsta ligor.

Det finns ett relativt stort antal gräs- och grusplaner i Mariehamn med omnejd. I Jomala finns en konstgräsplan utomhus och i Eckerö en allhall med en fullstor fotbollsplan.

En stor fotbollsturnering är Alandica Cup som årligen ordnas veckan före midsommar och som lockar ett 60-tal lag för 11-åringar.

Inomhusidrotter

På Åland finns flera hallar som passar för inomhusidrotter som innebandy, volleyboll, basket, tennis, badminton, gymnastik och kampsporter.

De är Baltcihallen, Idrottsgården och Bollhalla i Mariehamn, Vikingahallen i Jomala, Godbyhallen i Finström och Eckeröhallen i Eckerö.

Flera av hallarna ligger så pass nära varandra att man kan ordna större turneringar då flera av dem används.

Det finns även utomshusbanor för tennis - både i anslutning till Bollhalla och nära friidrottsarenan Wiklöf Holding Arena i Mariehamn.

Åland är också ett spännande orienteringsland med förvånansvärt stora naturvariationer på ett litet område. Orienteringskartor för olika områden finns.

Ishockey, simning och friidrott

Ishockey kan spelas i ishallen Islandia i Mariehamn.

Åland har två moderna simhallar, vardera med åtta 25-metersbanor. Den ena, Mariebad, ligger i Mariehamn, den andra i Godby i anslutning till Godbyhallen.

Friidrott kan utövas på flera arenor, en av dem är Wiklöf Holding Arena i Mariehamn.